Olin miettinyt tätä jo jonkin aikaa ja tänään oli juuri sopiva hetki ottaa sakset kauniiseen käteen ja sanoa hyvästit rakkaille, yläaste aikana hankituille lappuhaalareille. Enkä tyhmänä ihmisenä edes tajunnut ottaa niistä kuvaa ennen leikkaamista! No, muistoissa pysyvät aina... :)

Ja miksikö halusin ne leikata palasiksi? No, ensinnäkin ne olivat kovassa käytössä menneet totaalisen puhki haaruksista. Eipä sitä tee mieli käyttää housuja, joissa on iso reikä jalkovälissä! Ja mieli teki saada hame joka on housuista ihan itse väännetty. Laukun idea tuli sitten siinä "mukana" touhutessa.

Ensimmäisenä leikkasin "lappuosan" pois. Sitten aukenivat punttien sisäsaumat ja ne saivat hieman siistimistä osakseen samalla. Sitten nuppineuloilla siististi paikat punttien väliin ja ompelukoneelle. En sen kummemmin jaksanut käännellä saumoja tms, vaan ompelin suoralla ompeleella päälipuolelta kiinni. Helmallekkaan en tehnyt mitään, saa luvan rispaantua minkä ehtii. Sehän tuppaa olemaan muotiakin nykyään: mitä käytetymmän näköinen, sen parempi. Niin ja takaa käänsin hieman vyötäröstä, jolloin sain näppärästi kuminauhan sinne väliin. Näin pysyy ilman vyötäkin ylhäällä hyvin.

Lappu osasta sitten kehittelin laukun ja pistin lopuista lahkeen osista takapuolelle kappaleet, jotta laukusta tuli laukku. :) Myös laukun saumat ompelin vain päältä päin, jotta saisin yhtä "resuisen" fiiliksen kuin hameessakin on. Laukun kantohihnat, joina toimii entiset henkselit, ompelin keskeltä yhteen. Näin sain näppärästi hyvän kantomekanismin. :)

Tosi valaisevasti selitetty. Mutta jospa kuvat kertoisivat enemmän?! Kuvissa näkyy myös eilen alennusmyynnistä löytämäni kiva t-paita, joka sopii hameen ja laukun kanssa mielestäni varsin mainiosti. :)

Ensin hieman sivulta:
715327.jpg

Ja koska ekassa kuvassa hameeni näyttää enemmän housuilta, niin otettiin kuva myös edestä päin:
715328.jpg

Ja sitten vielä laukku erikseen:
715329.jpg