Edittiä alempana...

Joulu on vietetty ja nyt on sitten aika katsella mitä tuli tehtyä joululahjaksi ja lopuksi sitten myös muutama saatu käsityö.

Yllättäen unohdin kuvata yhden joululahjaksi tekemäni käsityön, eli siskon pojalle neulomani sukat, mutta ne olivat melko peruskamaa. Tein kirkkaan vihreästä 7Veikasta perus villasukat.
Siskon tytölle lähti myös villasukat ja koska hänellä on jo yhtä iso jalka kuin minulla, sovitin niitä kuvauksen ajaksi itselleni. Ja voi kuinka kauniit ne olivatkaan! Katsokaapa vaikka itse:
1161208.jpg1161209.jpg
Malli: Kuuran kosketus- sukat, Ulla 01/04
Lanka: Sisu Glitter
Puikot: 3mm
Muuta: Varressa on mallikertaa tehty vain 8 kertaa 11 sijaan. Elämäni eka tiimalasi kantapää! :)

Näitä tulee tehtyä joskus varmaan toisetkin, oli niin helppo ohje ja todella kaunis lopputulos. Varsinkin tästä langasta.

Sisko sai sukat myös. Tai siis, ne ovat vasta menossa hänelle, sillä koska jumituin niskastani sopivasti paria viikkoa ennen joulua, enkä saanut kaikkia lahjoja tehtyä (pari lahjaa jäi toteuttamatta kokonaan!). Tekaisin nämä kuitenkin joulupäivänä valmiiksi ja nyt ovat siis vanhempieni mukana (jotka viettivät joulun meillä) menossa siskolle.
1161187.jpg
Malli: Oma, 46 silmukkaa
Lanka: 7Veljestä luonnonvalkea sinisin laikuin
Puikot: 3,5mm bambusukkikset
Muuta: Ranskalainen kantapää, tavallinen kärkikavennus (sanotaanko sitä nyt sitten tasaiseksi kärjeksi kuten täällä?) ja päällä kaksi isoa palmikkoa.

Osallistuin myös Jouluyllätysvaihtoon, jossa kaverini oli Vanilla. Hänen toivomuslistassaan oli mm. kirjoneulelapaset, joten ajattelin moista yrittää. En ole koskaan ennen moisia tehnyt, joten valitsin hieman helpomman ohjeen. Toivottavasti hieman vähäisempikin kirjoneule riittää hänelle! :) Kuva on hieman huono, mutta jospa siitä selvää saisi?
1161202.jpg
Lapasten tarkemmat tiedot:
Malli: Eeva neule nro1 1983, Naisen lapaset (muunnelma Kuusankosken lapasesta)
Lanka: Sisu ruskea (vaikka kuvassa näyttääkin enemmän mustalta...) ja luonnonvalkea
Puikot: 3mm
Paketissa lähti mukana myös ruskeaa Teetee alpakkaa yksi kerä, Pentikin huopainen liina ja servettejä, suklaa pötkö sekä sydän joita tein muihinkin paketteihin "korteiksi".

Saamastani JYV paketistani löytyy hyvä kuva Vanillan omasta blogista täältä, joten en alkanut itse sitä sen kummemmin kuvaamaan. Paketti oli aivan ihana! Sieltä kun löytyi toivomassani vihreässä värissä minulle Bibo, paljon papereita, korttipohjia, tarroja, kaksi kaunista kynttilää, suklaata ja lapsille lakupötköt. Bibo pääsi heti jouluaattona testaukseen, kun iltasella pakettien avaamisen jälkeen käytiin vielä hautausmaalla. Ihanan lämpöinen ja juuri sopivan kokoinen!

Ystävälleni lähetin postissa joulupaketin, jossa meni lankojen, puikkojen ja kynttilöiden mukana pari sydäntä.
1161204.jpg
Kaavat ovat Tilda kirjasta otettuja (aivan kuin ei itse osaisi sydämen mallia tehdä!), pienempi ommeltu ompelukoneella ja käännetty. Isomman pistelin käsin villalangalla päältäpäin. Rusetti on virkattu.

Tämä ei varsinaisesti ollut enää joululahja, mutta laitetaan tämäkin nyt samaan syssyyn. Tein äidille vielä tässä parina päivänä joulun jälkeen oman Bibon. :) Kuva on otettu heti, kun se oli saatu valmiiksi ja oli uudelle omistajalleen päähän testattu. Tässä kuitenkin paperitelineessä (kun ei muutakaan löytynyt!) ja hieman hassun näköinen.
1161188.jpg
Malli: Bibo
Lanka: Novita Nalle colori, punainen ja Novita Rose mohair, punainen
Puikot: 5mm

Sitten vielä muutama lahja.
Äidiltäni sain todella ison, Novita Karusellista virkatun kolmiohuivin. Vasta äskettäin sitä aloin kuvaamaan ja koska se ei lattialle levitettynä oikein kuvaan mahtunut, mallina toimi tyttäreni, pituutta n. 112cm.
1161196.jpg
Ja kuten näkyy, kokoa on! :) Ja aivan ihanan lämmin! Samaista lankaa samalla värillä tuli myös kaksi iskemätöntä kerää. Niistä varmaankin syntyy sitten omissa käsissä huivin kaveriksi pipo ja lapaset.

Myös lapset saivat omat huivit tädiltään. Nämä on virkattu myös, mutta Teddystä. Ja koska lapset eivät suostuneet yhdessä poseeraamaan, tässä niistä kuva lattialla.
1161194.jpg
Tyttö sai toisenkin huivin minun äidiltä, mutta se nyt oli taas mystisesti hukassa (meillä on monta joululahjaa hävinnyt joka päivä, jotka ovat sitten kuitenkin myöhemmin löytyneet... lapsilla on hyvät jemmat!). Se huivi oli virkattu vaaleanpunaisesta Isoveli-langasta.

Edit: Meinasi kokonaan unohtua tytön tädiltään saamat sukat/tossut. Aivan ihanat nekin! (Ja jotka näyttävät kuvassa olevan tytöllä jalassa aivan miten sattuu...)
1161497.jpg

Lankaa sain muutakin kuin ne kaksi kerää sinisävyistä Karusellia. Tässä niistä kuva.
1161190.jpg
Eli kaksi kerää Teddyä ja kaksi kerää Roseeta. Iso vyyhti alla on Pirtin kehräämön hahtuvalankaa. Että ei tässä paljoa päässyt lankavarasto vähenemään, päinvastoin!

Kiitos vielä kaikille lahjoista oikein kovasti!