Päätin tuossa pari päivää sitten tehdä pitkästä aikaa tiikerikakkua. Tällä kertaa tein tumman kakun, jossa menee vähän vaaleaa. Meillä kun enemmän tykätään kaakaolla maustetusta kakusta kuin vaaleasta. :)
Teen kakun joka kerta samalla ohjeella, vaikka tämänhän voisi tehdä monella muullakin. Ja tällä ohjeella voisi tehdä myös kokonaan yhden värisen/makuisen kakun, mutta aina teen tiikerikakun kun tätä ohjetta käytän. Mikä lie päähänpinttymä?! :)
Ohje on kirjasta Herkkujen pikkujättiläinen ja on seuraavanlainen:

TIIKERIKAKKU

125 g margariinia
2½ dl sokeria
3 munaa
3/4 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhetta
1½ rkl kaakaojauhetta

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Lisää maito ja jauhot, joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Erota toiseen kulhoon neljäsosa taikinasta ja sekoita siihen kaakaojauhe (tai jos teet kuten minä, niin neljäsosa taikinasta jätetään ilman kaakaojauhetta ja loppuun sekoitetaan 3-4 rkl kaakaojauhetta). Kaada voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa, niin että saat kauniin raidoituksen. Paista 175- asteisen uunin alaosassa tunnin verran.

1366416.jpg