Uskomattoman kuuma päivä ollut tänään! Kerrostalon ylimmässä kerroksessa, auringon paistaessa koko päivän jostain ikkunasta sisään, on todella lämmintä. Se on tullut todettua uudesta kodistamme viime päivinä. Muutettiin vasta alkukesästä tähän asuntoon ja muuten on ollut ihan kiva, mutta tosiaan tuo kuumuus nyt ahistaa... mutta niin se taitaa olla kuuma muuallakin kuin meillä. Ja kyllä se syksy ja kylmyys sieltä aikanaan tulee kuitenkin, joten ei paranisi valittaa. Siitä innostuneena neuloinkin tänään yhden sukan. :) En saanut siitä kuvaa vielä, mutta jospa sitten kun on parikin valmiina. Enkä edes tiedä, kenelle ne olisi, kun ovat niin pienet... jospa menevät kaappiin odottamaan sopivaa käyttäjää syntyväksi!
Sain tänään myös aikaiseksi aloittaa sohvatyynyn päällisen virkkamisen, kun olin lasten kanssa ulkona. Yleensä olen niin laiska, että vain ompelen passelista kankaasta sopivat päälliset, mutta nyt iski joku ihme virkkaus into! Laitan siitäkin sitten kuvaa myöhemmin. Ajattelin tehdä takapuolen ihan perinteisellä isoäidin neliöllä ja eteen sitten jotain hieman erikoisempaa. Pitää vähän selailla vanhoja virkkausmalleja läpi, josko sieltä löytyisi jotain jännää. Pääasia on, että malli tehdään samalla periaatteella kuin isoäidin neliö (eli aloitetaan keskeltä). Näyttää sitten passelilta yhdessä etu- ja takapuoli. Jos jollakin on jotain hyviä ehdotuksia netistä löytyvistä ohjeista, niin tänne vaan kommentteihin!
Niin, ja kun tuolla aiemmin listasin kesken olevia tekeleitäni, niin unohtui aivan kesken oleva aplikaatio/tilkkutyöni. Aloitin ennen näitä helteitä tekemään lastenhuoneeseen seinävaatetta, jonka ohjeen löysin eräästä tämän vuoden Suuri Käsityö lehdestä. En ole koskaan sellaista tehnyt, joten jo on korkea aika. Nyt se on vaan jäänyt ihan alkutekijöihin tämän kuumuuden takia. Ei meinaan innosta silitysraudalla höyrytellä liimakankaita kiinni! Mutta se jatkuu sitten, kun ilmat viilenee ja inspiraatiota löytyy tarpeeksi.
Mutta nyt tämä äiskä vaihtaa pari sanaa mesen välityksellä kavereilleen ja painuu nukkumaan. Jos tässä kuumudessa edes pystyy nukkumaan...