Tänään tulikin sitten leivottua enemmän kerralla. Tarkoitus oli tehdä vain pellillinen muffinsseja, mutta niitä tulikin kaksi pellillistä ja kahta eri makua ja kaupan päälle vielä pellillinen leipää!

Ensin siis muffinsseja sekä omalla ohjeella että Bruno muffinssivuoka paketin kyljestä löytyneellä ohjeella. Omissa mausteena kahvia, kaakaojauhetta, sekä hasselpähkinärouhetta ja toisissa rusinoita, kanelia, neilikkaa ja inkivääriä. Oman mausteensa jälkimmäisiin toi myös tavallisen sokerin sijasta käytetty fariinisokeri. Molemmista tuli oikein hyviä, vaikka jälkimmäisten taikinasta tuli sen verran jämäkkää, etten osannut annostella vuokiin sopivaa määrää ja kaikki jäivät sitten vajaiksi. Mutta kukas sitä katselee, kun syötäväksi on kerran tarkoitettu? Tässä kuitenkin kuva. :)

923737.jpg

Sitten vielä tosiaan pellillinen leipää. Teen nykyään sämpylät näin, eli leivon vain taikinan ja taputtelen pellille. Ei sen kummemmin mitään erillisten sämpylöiden leipomista ja pyörittelyä. Pellille kun on saanut taikinan taputeltua, niin taikinapyörällä sitten vain neliöiksi. On sitten helppo leikellä tai vain taittaa sopiviksi paloiksi valmiina.

923739.jpg

Ja kuten leivän pinnastakin näkee, tätä ei ole paljoa pyöritelty käsissä... kunhan on vain kumottu kiposta pellille ja taputeltu! :) Ja tuli muuten hyvää. Laitoin vain ihan vehnäjauhoja, joiden lisäksi kauraleseitä, seesaminsiemeniä ja rusinoita (näitä kaikkia kolmea pistin puolen litran taikinaan desin jokaista), niin ja lorauksen siirappia makeutta tuomaan. Ja perus leivän teko aineet tietysti, eli vettä, öljyä, suolaa ja hiivaa.