240332.jpg

Siinä sitä nyt sitten ois suurin osa tämän äidin langoista. Näiden lisäksi on vielä kirjontalangat (niin villaiset kuin ne sellaiset tavalliset, ohuetkin), useampi kerä samaa vaaleaa villalankaa ja useampi kerä sinistä puuvillalankaa (merkkejä en nyt muista). Kuvassa ylhäällä vasemmalla on puuvillalankoja ja virkkauslangat, keskellä Nalle-langat ja samassa korissa toisessa päässä kasa jämäkeriä. Yläoikealla sitten on kaikki 7Veikat. Alavasemmalta löytyy kaikki täysvillaiset ja merinovillat. Alaoikealla on tosi täyteen ahdettuna sitten kaikki tekokuitulangat, eli Palmat, Sadut ja sen sellaiset. Aika vähän noita loppujen lopuksi on, mutta niin paljon kuitenkin etteivät meinaa hyllyyn mahtua!

Ja kuten tuli viime viikolla kerrottua, vanhempani olivat kylässä loppuviikon ajan. Äitini toi mukanaan kaikkea jännää.
 Ensinnä pitää esitellä se rekipeitto, jonka siis minä suunnittelin ja äitini toteutti.

240335.jpg

Väritkin tässä kuvassa toistuvat aikalailla sellaisina kuin ne todellisuudessa ovatkin. Eikös olekkin kaunis? Kauniimpikin se voisi olla. Itseäni hieman hämää se, että koska tämä on aloitettu jo ennen esikoisemme syntymää (eli n. 5vuotta sitten), eikä sitä silloin suunniteltu loppuun saakka (kun en osannut päättää mitä haluaisin siihen laittaa), niin se on hieman sekava. Siis meinaan sitä, että silloin 5 vuotta sitten tykkäsin kovasti noista modernimmista kuvioista ja nyt sitten myöhemmin enemmän noista kukka- ja lehtikuvioista. Mutta hieno se on siltikin, ei siitä pääse mihinkään! Ja kiitos ja kumarrus äidilleni, kun jaksoi sen loppuun saakka pakertaa, vaikka välillä tuntuikin pahalta. :)

Sitten äitini tuomiin muihin "tuliaisiin". :) Onkos kenelläkään tämmöisiä?
240333.jpg

Entäpä näitä?
240334.jpg

Ylemmät ovat siis jotain iänikuisen vanhoja (jostain 70-luvulta muistaakseni) kirjoja. Täynnä ihania kirjoneuleohjeita ja virkkauksia. Myös hyödyllisiä ompeluvinkkejä löytyy, sekä kauniita kirjontamalleja ja muutakin erikoisempia juttuja.
Alemmat sen sijaan ovat lehtiä, joista vanhin on vuodelta 1967 (tuo vauvan kuvalla varustettu. Nämä ovat täynnä toteuttamiskelpoisia ideoita, varsinkin tuo vauvaneulelehti, ja niiin ihania! :)
Olen varsin ylpeä, että äitini halusi lahjoittaa nämä aarteet minulle, eikä esimerkiksi siskolleni (joka ei tosin enää nykyään pysty paljoa käsitöitä tekemään). Säilytän nämä kyllä vielä seuraavillekkin polville ainakin muistona menneistä ajoista. :)

Mitään valmistunutta työtä ei ole nyt esiteltävissä, koska en pysty tällä haavaa mitään tekemään. Niska ja hartiat ovat niin jumissa, että päänsärkyä on nyt jo neljättä päivää yhtämittaisesti ja tämä koneella näpyttelykin saa hartiani kihelmöimään kivusta. Eli pitänee nytkin lopetella ja yrittää mennä parantelemaan itseäni. Jospa tämä tästä vielä!