Nyt on ensimmäinen ompelutyö suoritettu ja todettu että isot tuli! Kaavan otin vanhasta Ottobre lehdestä (taisi olla 3/05) ja koska 98cm koko oli mittojen mukaan niin just jempti, päätin tehdä 104cm kokoiset housut. Jotka tosiaan ovat sitten aivan liian pitkät pojalle... no, kyllähän ne sitten joskus mahtuu kunhan poika kasvaa pituutta. :) Tässä muutama kuva. Ensin edestä:
573010.jpg
Sitten takaa:
573011.jpg
Ja sitten vielä ilman mallia edestä päin:
573012.jpg
Päällä ollessa käänsin puntit sopivan pituisiksi, mutta tuossa viimeisessä kuvassa puntit on ihan suorassa. Ja on kyllä niin kirjavaa tuo kangas, ettei siitä meinaa erottaa mitään yksityiskohtia (onneksi ei tikkauksia erotakkaan, kun menivät vähän miten sattuu...), mutta siinä on tosiaan vinot polvipaikat (tulevat tavallaan tuolta sivusaumasta) ja toisessa niistä on vielä pikkuinen tasku päällä. Varsinkin ensimmäisessä kuvassa huomaa juuri noista paikoista, että housut on liian pitkät koska paikat jää polvien alapuolelle. Takana on taskut, joissa on vino yläreuna ja edessä on myös taskut jotka on tikattu kiinni etukappaleeseen. Vyötäröllä on ihan vaan kuminauha ja sekin kuvausta varten vain laatikosta temmattu liian kapea versio. Pitää ensi kerralla kangaskaupassa käydessä ostaa leveää kuminauhaa niin näyttää vähän paremmalta... toisaalta, taidan ensin odottaa että housuista tulee sopivamman kokoiset! :) Mielessä kävi myös pesukoneessa käyttö, jos vaikka hieman kutistuisivat.

Virkattavan kassin ohje muuten löytyy viimeisimmästä Novitasta (sitä joku tuolla kommenteissa kyseli). Se on minulla edelleen kesken, vaikka onkin hieman edellisestä kuvasta edistynyt. Koitan nyt noita ompeluksia saada edes vähän tehtyä.

Niin ja vaihdoinhan minä viime viikolla atc-korttejakin (viimeinen satsi joksikin aikaa). Tällä kertaa kortit lähti Arjalle ja unohdin kaikessa tohinassa ottaa omistani kuvat. Onneksi Arja kuitenkin ne kuvasi ja sekä minun että hänen kortit on nähtävissä täällä.